Spirellikom met een saus op basis van spinazie, champignons en spekjes

 • cooking icon 15 minuten
Soubry-x-Restos-du-Coeur-_-Alicias-Kitchen-Antics

Recept in samenwerking met

Alicia’s kitchen antics

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

 • 375 g

 • 300 g

  diepgevroren spinazie met room

 • 40 g

  Grana Padano

 • 1

  teentje knoflook

 • 250 g

  champignons

 • 100 g

  spek

 • 1 e.l.

  olijfolie

 • Zout en peper

 • Optioneel : verse tijm

Spirelli

Spirelli

Frivole pasta in de vorm van een spiraal. Hij is iets groter dan zijn voorganger, waardoor hij nog beter tot zijn recht komt in alle gerechten. Probeer eens een Hawaïaanse pasta salade van Soubry spirelli, kip en ananas en verras je gezelschap.
Spirelli volkoren

Volkoren spirelli

De volkoren variant van de traditionele spirelli is een bron van vezels, en combineert een lekkere smaak met een heel gezonde maaltijd. Volkoren spirelli leent zich bij uitstek voor koude pasta salades en groentjes, dit laat toe talrijke heerlijke combinaties te maken op een gezonde manier.
Penne volkoren

Volkoren penne

De volkoren variant van de traditionele penne is een bron van vezels en combineert een lekkere smaak met een heel gezonde maaltijd. Met Soubry volkoren penne zorg je voor een lekkere pasta salade boordevol dagverse groentjes.
Haver spirelli

Haver spirelli

Wie kiest voor Soubry spirelli met haver, combineert het beste van twee werelden. In de eerste plaats tover je er heerlijke pastagerechten van Soubry-kwaliteit mee op tafel. Bovendien geniet je ook van alle voordelen die dit oeroude graangewas biedt : het is een natuurlijke bron van vezels voor het hele gezin en helpt bovendien het cholesterolgehalte te verminderen*. *Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor bij het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. Het is aangetoond dat bèta-glucanen vezels, die van nature aanwezig zijn in haver, het bloedcholesterolgehalte** verlagen. Een portie van 80g haverpasta bevat 50% van de 3g bèta-glucanen vezels die dagelijks nodig zijn om het bloedcholesterolgehalte** te verlagen. ** In het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Coronaire hartziekten hebben meerdere risicofactoren en verandering van één van deze factoren kan een al dan niet heilzaam effect hebben.
PS SOUBRY BIO SPIRELLI TRICOLORE-221

Bio spirelli tricolore

Bio spirelli tricolore is kort en spiraalvormig. 'Bio' verwijst naar het feit dat deze Soubry spirelli is gemaakt van biologisch geteelde tarwe. Deze bio spirelli komt in 3 kleuren, naast een traditioneel amber gele kleur is er ook een groene (door vermenging met spinaziepoeder) en rode (met tomatenconcentraat) kleur aanwezig. Probeer deze Soubry spirelli's eens in een koude pasta salade met een blauwe kaas en knapperige groentjes, heerlijk! Controle organisatie: BE-BIO-01

Bereiding

 1. Verwarm de spinazie in een pan met een beetje knoflook. Breng op smaak en voeg de kaas toe. Zet opzij en hou warm.
 2. Pak de spek, knoflook en champignons in een pan. Voeg een beetje verse tijm toe (als je dit wenst) en breng op smaak.
 3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
 4. Giet de pasta af en meng met spinaziesaus.
 5. Serveer in een kom en garneer met champignons en spek.
 6. Versier met een beetje Grana Padano-kaas en verse tijm.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie