Tagliatelli met kabeljauw, witte kool en spekjes

  • cooking icon 20 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 4

    kabeljauwhaasjes (± 150 g pp)

  • 100 g

    reepjes spek

  • 1

    witte kool

  • 8 dl

    melk

  • 100 g

    geraspte gruyère-kaas

  • 2

    sneden brood

  • 30 g

    bloem

  • 4 t.l.

    mosterd

  • 70 g

    boter

  • 2 e.l.

    olijfolie

  • peterselie

  • zout en peper

Tagliatelli

Tagliatelli

Soubry tagliatelli is een lintvormige traditionele pasta vorm. Hij is alvast voorgesneden waardoor hij nog gemakkelijker te eten is. Probeer eens Soubry tagliatelli in combinatie met een lekker stukje kabeljauw.

Bereiding

  1. Snij de witte kool in sliertjes. Kook gaar in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  2. Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe. Roer met een garde de bloem onder de boter en zorg dat de boter niet bruin kleurt. Voeg langzaam melk toe tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de witte kool met de saus.
  4. Bak de spekreepjes krokant. Gebruik geen vetstof.
  5. Verkruimel het brood en meng er fijngesneden peterselie en olijfolie onder.
  6. Leg de kabeljauw op een ingevette ovenschotel (of gebruik bakpapier). Strijk de bovenkant van de vis in met mosterd en schik hierop het broodmengsel. Stop de vis in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ca. 15 minuten.
  7. Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  8. Schep pasta op het bord. Schep er saus over en strooi wat spekjes op de saus. Leg er een stuk vis op. En versier met peterselie.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie