Bourgondische macaroni & kaas

  • cooking icon 40 minuten
MACARONI-QUICK-RECEPT_00003

Recept in samenwerking met

Avocado van de duivel

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 4

    witte pensen

  • 400 g

    Franse kaas (Emmental en Comté)

  • 3 dl

    witte wijn of Champagne

  • Scheutje versterkte wijn

  • 2

    teentjes knoflook

  • Scheutje witte wijnazijn

  • 1 e.l.

    maïszetmeel

  • 200 g

    (kleine) wortelen

  • 3

    pastinaken

  • 200 g

    oesterzwammen

  • Bladpeterselie

  • Peper en zout

  • Olijfolie

  • Boter

Bereiding

  1. Schil en snij de pastinaken in frietjes.
  2. Snij de wortelen in gelijke stukjes en spreid ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in een oven van 200°C.
  3. Doe de witte wijn in een kookpot, pers er de knoflook bij. Warm op en voeg de kaas toe. Roer tot je een egale massa hebt.
  4. Los maïszetmeel op in wat water en roer door de massa, tot die mooi begint te binden.
  5. Haal van het vuur en roer er de versterkte wijn, een klein scheutje witte wijnazijn en peper en zout door. Hou warm op een heel zacht vuurtje.
  6. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Snij de witte pensen in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak de plakjes worst en de oesterzwammen. Kruid met peper en zout.
  8. Om te dresseren: begin met de kaassaus en doe daarbij de pasta. Schik hier bovenop de plakjes witte pensen, de geroosterde groenten en de gebakken oesterzwammen. Werk af met bladpeterselie en serveer.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie