Bourgondische macaroni & kaas
- 40 minuten
Recept in samenwerking met
Avocado van de duivelIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
4
witte pensen
-
400 g
Franse kaas (Emmental en Comté)
-
3 dl
witte wijn of Champagne
-
Scheutje versterkte wijn
-
2
teentjes knoflook
-
Scheutje witte wijnazijn
-
1 e.l.
maïszetmeel
-
200 g
(kleine) wortelen
-
3
pastinaken
-
200 g
oesterzwammen
-
Bladpeterselie
-
Peper en zout
-
Olijfolie
-
Boter
Bereiding
- Schil en snij de pastinaken in frietjes.
- Snij de wortelen in gelijke stukjes en spreid ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in een oven van 200°C.
- Doe de witte wijn in een kookpot, pers er de knoflook bij. Warm op en voeg de kaas toe. Roer tot je een egale massa hebt.
- Los maïszetmeel op in wat water en roer door de massa, tot die mooi begint te binden.
- Haal van het vuur en roer er de versterkte wijn, een klein scheutje witte wijnazijn en peper en zout door. Hou warm op een heel zacht vuurtje.
- Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de witte pensen in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak de plakjes worst en de oesterzwammen. Kruid met peper en zout.
- Om te dresseren: begin met de kaassaus en doe daarbij de pasta. Schik hier bovenop de plakjes witte pensen, de geroosterde groenten en de gebakken oesterzwammen. Werk af met bladpeterselie en serveer.