Macaroni kaas en ham
- 20 minuten
Recept in samenwerking met
Cook 'n' RollIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
150 g
ham (in stukken gesneden)
-
1
teentje knoflook (fijngehakt)
-
100 ml
droge witte wijn
-
5 dl
room
-
2 e.l.
boter
-
1 l
water
-
1
blokje kippenbouillon
-
1
blokje groentebouillon
-
50 g
verse Parmezaan kaas
-
3
takjes bieslook (gehakt)
-
1
ui (fijngehakt)
-
100 g
harde kaas
-
Peper en zout
Anco Professional Kookbestendig Macaroni gesneden
Bereiding
- Rasp de kazen. Verwarm het water met de bouillonblokjes.
- Stoof in een kookpot de knoflook en ui glazig in de boter gedurende vijf minuten.
- Verhoog het vuur, giet de droge pasta in de pot en roer goed om het met vet te bestrijken.
- Bak 3-4 minuten en roer voortdurend om de pasta licht te roosteren.
- Overgiet met de witte wijn en meng door elkaar. Voeg 2 eetlepels hete bouillon toe van zodra de alcohol verdampt is.
- Roer constant om en voeg gedurende 6-8 minuten telkens opnieuw bouillon toe zodra de vorige hoeveelheid verdampt/geabsorbeerd is.
- Voeg de room toe wanneer de pasta al dente is, roer om en zet het vuur uit.
- Eens van het vuur, voeg de kaas, ham en bieslook toe en meng goed.
- Dek af en laat twee minuten staan.