Macaroni kaas en ham

  • cooking icon 20 minuten
MACARONI-KORT-RECEPT_00035

Recept in samenwerking met

Cook 'n' Roll

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 150 g

    ham (in stukken gesneden)

  • 1

    teentje knoflook (fijngehakt)

  • 100 ml

    droge witte wijn

  • 5 dl

    room

  • 2 e.l.

    boter

  • 1 l

    water

  • 1

    blokje kippenbouillon

  • 1

    blokje groentebouillon

  • 50 g

    verse Parmezaan kaas

  • 3

    takjes bieslook (gehakt)

  • 1

    ui (fijngehakt)

  • 100 g

    harde kaas

  • Peper en zout

ANCO-KOOKBESTENDIG-folie-780x460-MACARONI-KORT-render03

Anco Professional Kookbestendig Macaroni gesneden

Anco Professional Kookbestedig Macaroni gesneden is één van de meest traditionele korte pasta’s op de markt. De licht gebogen, holle vorm zorgt voor een ideale opname van sauzen en biedt een vol mondgevoel. Wie macaroni zegt, zegt automatisch macaroni met kaas en ham, een klassieker om ‘U’ tegen te zeggen. Kookbestendige pasta is versterkt met kippenei eiwit waardoor ze extra kookbestendig zijn en een hoog rendement halen met behoud van beet. Dit geldt wanneer de kookpot wat te lang op het vuur blijft staan, of wanneer je de pasta opnieuw opwarmt (ontkoppeld koken), of wanneer je de pasta met saus mengt en in het buffet plaatst. Anco Professional kookbestendige pasta is mooi ambergeel van kleur en kleeft niet.

Bereiding

  1. Rasp de kazen. Verwarm het water met de bouillonblokjes.
  2. Stoof in een kookpot de knoflook en ui glazig in de boter gedurende vijf minuten.
  3. Verhoog het vuur, giet de droge pasta in de pot en roer goed om het met vet te bestrijken.
  4. Bak 3-4 minuten en roer voortdurend om de pasta licht te roosteren.
  5. Overgiet met de witte wijn en meng door elkaar. Voeg 2 eetlepels hete bouillon toe van zodra de alcohol verdampt is.
  6. Roer constant om en voeg gedurende 6-8 minuten telkens opnieuw bouillon toe zodra de vorige hoeveelheid verdampt/geabsorbeerd is.
  7. Voeg de room toe wanneer de pasta al dente is, roer om en zet het vuur uit.
  8. Eens van het vuur, voeg de kaas, ham en bieslook toe en meng goed.
  9. Dek af en laat twee minuten staan.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie