Wokmie met scampi, krokante groenten en kokos

  • cooking icon 30 minuten

Ingrediënten

Recept voor 3 personen

  • 250 g

  • 1

    ui

  • 1

    appel

  • 250 ml

    kokosmelk

  • 250 ml

    bouillon

  • 1 e.l.

    bloem

  • 1 t.l.

    curry

  • 400 g

    scampi's

  • 50 g

    boter

  • seizoensgroenten (vb. asperges, wortelen, kool, jonge ui)

  • peper en zout

  • water

Bereiding

  1. Versnipper de ui. Snij de appel in stukjes.
  2. Doe de kokosmelk, de bouillon, de bloem en de curry in een pot. Voeg ui en appel toe en laat een half uurtje koken. Mix dan tot een mooi gladde saus.
  3. Pel de scampi’s. Maak de groenten schoon en snij ze in gelijke stukjes.
  4. Smelt de boter in de kom.
  5. Roerbak de scampi’s en haal die vervolgens meteen uit de kom.
  6. Gebruik dezelfde kom om eerst de hardste groenten te roerbakken. Voeg daarna systematisch de zachtere groenten toe. Voeg een scheutje water toe, kruid met peper en zout.
  7. Meng de roerbakmie onder de groenten. Giet er de saus over. Laat alles mooi doorkoken tot de mie gaar is.
  8. Roer er de scampi’s onder en serveer in warme bowls.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie