Oosterse wokmie met paksoi en gember
- 20 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
500 g
-
7 dl
groentenbouillon
-
300 g
chateaubriand
-
1
rode chilipeper
-
1/2
paksoi
-
1
cm gember
-
1
teentje look
-
2 e.l.
arachideolie
-
4 e.l.
oestersaus
-
sap van een halve limoen
-
enkele takjes koriander
-
peper en zout
Bereiding
- Snij de steak in reepjes.
- Rasp de gember en pers de look.
- Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snij heel fijn.
- Snij de paksoi in schijfjes.
- Verhit de arachideolie in een wokpan. Voeg de chilipeper, de gember en de look toe.
- Bak heel even aan en voeg onmiddellijk het vlees toe. Kruid met peper en zout en laat twee minuten bakken.
- Voeg de paksoi en de oestersaus toe. Laat opnieuw twee minuten bakken.
- Voeg de wokmie samen met de kippenbouillon toe en roer constant tot al de kippenbouillon is opgenomen.
- Verdeel het gerecht over vier kommetjes, sprenkel er wat limoensap over en werk af met de koriander.