Notenbroodjes
- 30 minuten
-
12 minuten
- 1 uur 40 minuten

Ingrediënten
Voor 5 brood(jes)
-
350 g
-
8 g
zout
-
210 g
water
-
10 g
ongezouten boter op kamertemperatuur
-
20 g
verse gist
-
100 g
walnoten
-
100 g
hazelnoten

Mix voor 6 granenbrood
Bereiding
-
Voorbereiding
- Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze gedurende vijf minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Laat afkoelen en leg op een keukenhanddoek. Vouw de handdoek dicht en wrijf tussen je handen. Zo verwijder je makkelijk alle vliesjes.Doe er de walnoten bij en hak beide soorten in stukjes.
-
Deegbereiding
- Doe de bloem en de gehakte noten in een mengkom. Breek de gist en strooi hem over de bloem. Giet nu het water bij het bloemmengsel en meng goed. Voeg het zout toe. Eenmaal de ingrediënten beginnen te mengen en het deeg zich begint te vormen kan je de boter toevoegen. Kneed verder tot een soepel deeg.
- Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt rijzen onder een keukenhanddoek.
- Verdeel het deeg in stukjes van 100g. Bol op en laat afgedekt 10 minuten rijzen.
- Duw de deegbolletjes nogmaals plat en bol opnieuw op. Leg hiervoor je hand op het deeg en maak een draaiende beweging. Begin te duwen met je handpalm en laat het deeg naar je vingers toe komen. Hef je hand niet op, het moet steeds contact houden met het werkblad.Schik ze op een bakplaat en laat afgedekt onder een keukenhanddoek gedurende 60 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de broodjes af gedurende 10 tot 12 minuten. Haal ze uit de oven en laat verder afkoelen op een rooster.
Tip!
Voor nog meer smaak kan je de boter vervangen door 2 eetlepels notenolie.
Voor een goed krokante korst kan je wat stoom toevoegen. Zet hiervoor een kommetje met keitjes in de oven. Laat dit mee opwarmen. Net na het inovenen giet je dan een halve koffietas water op de steentjes. Let op dat je je niet gaat verbranden aan de stoom.