Verrassingsbroodjes

  • 20 minuten
  • cooking icon 10 minuten
  • 1 uur 40 minuten

Ingrediënten

Voor 12 brood(jes)

  • 400 g

  • 30 g

    verse gist

  • 180 g

    water

  • 35 g

    ongezouten boter

  • 8 g

    zout

  • 1

    ei

  • Enkele stukjes Oreo koekjes, peperkoek en speculoos

Koekebrood 2kg NL

Mix voor Koekebrood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze mix vormt een speciale mengeling met suiker, melk- en eigeelpoeder in de perfecte verhoudingen. Ideaal voor koekenbrood, zoete sandwiches, klaaskoeken … of als basis voor suiker- of rozijnenbrood.

Bereiding

  1. Kneed de bloem, gist, water en zout samen tot een soepel deeg. Laat de kneder 5 minuten kneden op stand 1. Voeg dan de boter toe en kneed nog 5 minuten op stand 2.
  2. Bol het deeg op en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur onder een keukenhanddoek.
  3. Verdeel het deeg in stukjes van 50 g. Duw plat, vouw er de verrassing in en bol op. Zorg dat je verrassing volledig is omsloten door het deeg.
  4. Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel er de bolletjes op met de naad naar onder. Laat voldoende ruimte want de bolletjes gaan nog toenemen in volume. Dek af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
  5. Klop het ei los met een beetje water en strijk de bolletjes in met het eistrijksel.
  6. Laat nog 10 minuten onafgedekt verder rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor tot 230°C. Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 220°C. Bak af gedurende 8 à 10 minuten. Als de bolletjes een mooi bruin kleurtje hebben zijn ze perfect gebakken.
  7. Laat de bolletjes afkoelen op een rooster.

Tip!

Je kan als verrassing ook brokjes chocolade, je lievelingskoekje, choco- of speculoospasta gebruiken. Voor de choco- of speculoospasta spuit je bolletjes op een bakplaat die je laat invriezen. De bevroren bolletjes kan je dan insluiten in je deeg.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie