Babkallah

 • 45 minuten
 • cooking icon 40 minuten
 • 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

Voor 2 brood(jes)

Deeg

Chocoladevulling

 • 100 g

  room

 • 80 g

  fondantchocolade (in kleine stukjes)

 • 40 g

  melkchocolade (in kleine stukjes)

 • 1

  ei

Afwerking

 • 75 g

  hazelnoten

 • 120 g

  fondant chocolade (in kleine stukjes)

Koekebrood 2kg NL

Mix voor Koekebrood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze mix vormt een speciale mengeling met suiker, melk- en eigeelpoeder in de perfecte verhoudingen. Ideaal voor koekenbrood, zoete sandwiches, klaaskoeken … of als basis voor suiker- of rozijnenbrood.

Bereiding

 1. Chocoladevulling

 2. Voor de chocoladevulling kook je de room op. Doe de 80 g fondant en 40 g melkchocolade samen in een kom en overgiet met de kokende room. Laat even rusten en roer daarna krachtig door. Laat even afkoelen. Voeg het ei toe en roer goed door. Laat verder volledig afkoelen in de koelkast.
 3. Verdeel de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 10 minuten op 180°C.
 4. Deeg

 5. Kneed de bloem, gist, water en zout samen tot een soepel deeg. Laat de kneder 5 minuten kneden op stand 1. Voeg dan de boter toe en kneed nog 5 minuten op stand 2. Bol op en leg het deeg afgedekt met een keukenhanddoek in een kom in de koelkast. Laat een 30 minuten rusten. Koud deeg laat zich straks makkelijker uitrollen.
 6. Bestuif je werkblad met een weinig bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 cm op 45 cm.
 7. Smeer de chocoladevulling uit over het deeg. Laat langs de lange zijde, langs beide kanten, 3 cm vrij. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de fondant chocoladestukjes. Snij het deeg in de lengte doormidden.
 8. Rol iedere deeglap in de lengte op tot een goed aansluitende rol. Begin aan de snijlijn waar je het deeg doormidden hebt gesneden.
 9. Snij iedere rol in 2 helften. Je hebt nu 4 rollen deeg. Strengel telkens 2 delen in mekaar. Leg iedere streng in een beboterd bakblik, dek af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.
 10. Klop het ei samen met een soeplepel water los in een kommetje. Strijk het deeg dunnetjes in met ei, bak af in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35 tot 40 minuten.
 11. Haal het brood uit het blik en laat afkoelen op een rooster.

Tip!

Voor een nog betere smaak kan je het brood, als het uit de oven komt, inwrijven met “geklaarde boter”.

Hoe maak je geklaarde boter?

Doe 250 gr ongezouten boter in een pan en laat zachtjes smelten. Laat de boter daarna goed heet worden. De boter gaat scheiden in een klare en troebele massa. Verwijder de troebele massa met een schuimspaan en neem het pannetje van het vuur. Leg een zeefdoek in een vergiet op een kom en giet de boter in het vergiet. De restanten van de troebele massa (melkbestanddelen) blijven hangen in de zeefdoek.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie