Sandwiches

 • 25 minuten
 • cooking icon 8 minuten
 • 1 uur 40 minuten

Ingrediënten

Voor 17 brood(jes)

 • 500 g

 • 10 g

  zout

 • 2

  eierdooiers

 • 225 g

  volle melk

 • 50 g

  fijne kristalsuiker

 • 60 g

  ongezouten boter op kamertemperatuur

 • 35 g

  verse gist

 • 1

  ei losgeklopt met een tbsp water (eistrijksel)

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

 1. Verkruimel de gist in de melk en roer de eierdooiers erdoor. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg het zout en de suiker toe. Doe de boter er pas bij als het deeg gevormd is. Kneed het verder tot een soepel deeg.
 2. Bol het deeg op en laat 30 minuten, afgedekt onder een keukenhanddoek, rijzen.
 3. Verdeel het deeg in stukjes van 50 g. Bol de stukjes deeg op. Duw ze eerst plat met je vlakke hand, zo worden de gasbellen gelijkmatiger verdeeld. Leg je hand op het deeg en maak een draaiende beweging. Begin te duwen met je handpalm en laat het deeg naar je vingers toe komen. Hef je hand niet op, het moet steeds contact houden met het werkblad.Blijf naar onder duwen en ronddraaien tot je mooie bollen krijgt. Laat ze 10 minuten rusten onder een keukenhanddoek.
 4. Duw de bollen plat en maak ze ovaal. Vouw nu de bovenkant en de onderkant naar het midden. Vorm de deegstukken tot een worst van ongeveer 10 cm door ze onder je handpalm over het werkblad te rollen. Maak de uiteinden een beetje puntig.
 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sandwiches erop met de naad aan de onderkant. Leg ze ver genoeg uit elkaar zodat ze plaats hebben om te rijzen. Dek ze af met een keukenhanddoek en laat 45 minuten rusten.
 6. Bestrijk de sandwiches heel dun met het eistrijksel en laat ze nog 15 minuten onafgedekt rijzen.
 7. Verwarm ondertussen je oven voor op 230°C. Net voor het inovenen kan je ze nogmaals instrijken met ei voor een nog meer blinkend resultaat. Draai de temperatuur dan terug naar 220°C.Laat 8 minuten bakken. De sandwiches zijn klaar als ze een mooie bruine kleur hebben.Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Ontdek al onze tips voor het bakken van brood

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie