Vlechtbrood van briochedeeg

 • 30 minuten
 • cooking icon 14 minuten
 • 14 uur 25 minuten

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

 • 250 g

 • 3

  eieren – best goed koud uit de koelkast

 • 10 g

  verse gist

 • 4 g

  zout

 • 30 g

  fijne kristalsuiker

 • 165 g

  ongezouten boter op kamertemperatuur

 • 1

  ei losgeklopt met tbsp water (eistrijksel)

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

 1. We zullen een zéér kleverig deeg bekomen. Het is dus aangewezen om het te kneden in een keukenrobot.Doe zout, bloem, eieren, suiker en de verbrokkelde gist in de mengkom. Kneed alles goed door. Snij de boter in blokjes en voeg geleidelijk aan toe. Kneed tot alle boter goed is opgenomen.
 2. Giet het deeg in een licht met bloem bestoven kom en laat 30 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur.
 3. Haal het deeg uit de kom en ontgas het door het met de vlakke hand plat te duwen. Bol het op. Wikkel het in huishoudfolie of leg het in een afgesloten kom een ganse nacht in de koelkast.
 4. Haal het deeg uit de koelkast. Strooi lichtjes bloem op je werkblad, neem de folie weg en laat het deeg, afgedekt met een keukenhanddoek 30 minuten rusten. Het is dan klaar om te verwerken.
 5. Verdeel het deeg in drie gelijke stukken. Bol op en duw elk stuk plat tot een ovaal. Rol ze dan langwerpig tot ze ongeveer 20 cm lang zijn. Dek ze af met de keukenhanddoek en laat 15 minuten rusten. Strooi een heel weinig bloem op je werkblad. Rol de strengen dan verder uit tot 40 cm lengte. Maak ze wat puntig en vlecht ze samen.
 6. Leg de vlecht op een met bakpapier beklede plaat, dek af met een keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen. De vlecht zal verdubbelen in volume.
 7. Bestrijk de vlecht dunnetjes met het eistrijksel. Laat nog een 10-tal minuten onafgedekt rijzen.
 8. Verwarm je oven voor op 180°C. Schuif de bakplaat in de oven en bak af gedurende 12 tot 14 minuten. Hou de kleur van de vlecht in de gaten. Als de korst te donker wordt dek dan de vlecht af met een velletje aluminiumpapier. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Tip!

Wil je het deeg niet laten overnachten, steek het dan 20 min in de diepvries.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie