Brood met vijgen, pruimen en noten
- 25 minuten
-
35 minuten
- 1 uur 15 minuten
Ingrediënten
Voor 1 brood(jes)
-
300 g
-
50 g
Soubry zesgranenbloem
-
210 g
water
-
10 g
fijne kristalsuiker
-
20 g
verse gist
-
10 g
reuzel of ongezouten boter op kamertemperatuur
-
9 g
zout
-
2 e.l.
walnotenolie (facultatief)
Vulling
-
60 g
gedroogde vijgen
-
60 g
gedroogde pruimen
-
150 g
walnoten

Mix voor Donker brood (9-granen)
Bereiding
- Los de gist op in het water. Meng met de bloemsoorten. Voeg dan zout en suiker toe. Als het deeg is gevormd kneed je er ook de boter of reuzel door. Kneed verder tot een soepel deeg.
- Hak de noten en snij de pruimen en vijgen in stukjes. Breek je deeg nu in kleine stukken en strooi er de noten en vruchten over. Druk dan alles goed samen en kneed nog even door tot alles goed is verdeeld. Laat het deeg 15 minuten rusten onder een keukenhanddoek.
- Duw het deeg plat en bol op tot een stevige bol. Laat dit nu 60 minuten afgedekt rijzen onder een keukenhanddoek.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrijk de deegbol voor het inovenen eventueel nog voorzichtig met de notenolie. Bak gedurende 35 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Tip!
Dit is een heerlijk brood voor bij een kaasschotel.