No knead bread (in dutch oven)

  • 20 minuten
  • cooking icon 50 minuten
  • 13 uur 60 minuten

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

Boerenbrood 2kg NL

Tarwemeel voor Boerenbrood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze mix bestaat gedeeltelijk uit voltarwemeel. Zo maak je een licht en bruin brood met een heerlijk goudbruine korst.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom. Meng nu met een houten spatel alle ingrediënten tot een slap deeg.
  2. Dek af met een handdoek en laat minstens 12 uur rijzen op kamertemperatuur.
  3. Strooi flink wat bloem op je werkblad. Leg het deeg er op. Rek het uit en plooi het dicht. Draai het deeg een kwartslag, opnieuw uitrekken en dichtplooien. Herhaal dit nog 2 keer. Dek af en laat nogmaals 2 uur rijzen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 225°C. Zet een gietijzeren pot, zonder het deksel, in de oven en laat deze mee opwarmen gedurende 30 minuten.
  5. Haal de pot voorzichtig (want is heet) uit de oven en leg er dan een vel bakpapier in. Stort het deeg in de pot.
  6. Zet het deksel op de pot. Plaats in de oven en bak gedurende 30 minuten.
  7. Verwijder het deksel van de pot. Verlaag de temperatuur tot 210°C en laat nog 15 tot 20 minuten verder bakken.
  8. Haal de pot uit de oven en laat het brood afkoelen op een rooster.

Tip!

  • De rijstijd kan je gerust tot 24 uur laten oplopen. Zet dan je deegkom op een niet te warm plekje.

  • Je kan dit brood bereiden met alle bloemsoorten uit het Soubry gamma.

  • Doordat we een grote hoeveelheid vocht gebruiken blijft het brood na het bakken niet zo lang heel erg krokant.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie