No knead bread (in dutch oven)
- 20 minuten
- 50 minuten
- 13 uur 60 minuten
Ingrediënten
Voor 1 brood(jes)
-
500 g
-
8 g
zout
-
10 g
honing
-
2 g
verse gist
-
350 g
water
Tarwemeel voor Boerenbrood
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een ruime mengkom. Meng nu met een houten spatel alle ingrediënten tot een slap deeg.
- Dek af met een handdoek en laat minstens 12 uur rijzen op kamertemperatuur.
- Strooi flink wat bloem op je werkblad. Leg het deeg er op. Rek het uit en plooi het dicht. Draai het deeg een kwartslag, opnieuw uitrekken en dichtplooien. Herhaal dit nog 2 keer. Dek af en laat nogmaals 2 uur rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 225°C. Zet een gietijzeren pot, zonder het deksel, in de oven en laat deze mee opwarmen gedurende 30 minuten.
- Haal de pot voorzichtig (want is heet) uit de oven en leg er dan een vel bakpapier in. Stort het deeg in de pot.
- Zet het deksel op de pot. Plaats in de oven en bak gedurende 30 minuten.
- Verwijder het deksel van de pot. Verlaag de temperatuur tot 210°C en laat nog 15 tot 20 minuten verder bakken.
- Haal de pot uit de oven en laat het brood afkoelen op een rooster.
Tip!
De rijstijd kan je gerust tot 24 uur laten oplopen. Zet dan je deegkom op een niet te warm plekje.
Je kan dit brood bereiden met alle bloemsoorten uit het Soubry gamma.
Doordat we een grote hoeveelheid vocht gebruiken blijft het brood na het bakken niet zo lang heel erg krokant.