Duivelse kaasbroodjes

  • 15 minuten
  • cooking icon 20 minuten
  • 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

Boerenbrood 2kg NL

Tarwemeel voor Boerenbrood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze mix bestaat gedeeltelijk uit voltarwemeel. Zo maak je een licht en bruin brood met een heerlijk goudbruine korst.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de kaas, in de mengkom van je kneder. Kneed gedurende 4 minuten op stand 1 en nog 4 minuten op stand 2. Haal het deeg uit de mengkom, duw het plat, verdeel het in stukjes en bestrooi met de gemalen kaas. Duw alle stukken samen en kneed nog even door met de hand. Laat het afgedekt met een keukenhanddoek ruim een 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  2. Duw het deeg goed plat (ontgassen). Verdeel het in 6 stukjes van 65 g en 1 stuk van 100 g. Bol ze op en leg ze op bakpapier op je bakplaat. Begin met het grootste bolletje in het midden en leg de andere 6 bolletjes errond zodat ze mekaar net niet raken. Dek af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen op kamertemperatuur. De bolletjes zullen verdubbelen in volume.
  3. Knip de buitenste bolletjes bovenaan in met een schaar. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200°C. Bak gedurende 20 minuten en laat nadien afkoelen op een rooster.

Tip!

  • Kan je de smaak van koriander waarderen dan kan 2 tot 3 g korianderzaadjes toegevoegd worden tijdens het kneden.

  • Om je broodjes een nog rustieker uitzicht te geven kan je ze voor het inovenen nog lichtjes bestrooien met wat extra bloem.

  • Om zeker te zijn dat de broodjes aan mekaar gaan kleven kan je ze lichtjes bevochtigen bij Stap 2 dan kleven ze beter aan elkaar.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie