Ovenkoeken

  • 25 minuten
  • cooking icon 10 minuten
  • 1 uur 40 minuten

Ingrediënten

Voor 14 brood(jes)

  • 510 g

  • 300 g

    water

  • 10 g

    verse gist

  • 9 g

    zout

  • 10 g

    reuzel of ongezouten boter op kamertemperatuur

  • bloem voor afwerking

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

  1. Verkruimel de gist in het water en voeg de bloem toe en meng. Voeg dan het zout toe. Begin nu te kneden. Eenmaal het deeg is gevormd voeg de reuzel of de boter toe. Kneed verder tot een soepel deeg.
  2. Laat afgedekt met een keukenhanddoek rijzen gedurende 30 minuten.
  3. Weeg deegbolletjes van 60 g af en bol ze op. Dek af met een keukenhanddoek en laat 10 minuten rusten.
  4. Strooi nu een mooie laag bloem op het werkblad. Leg de deegbolletjes in de bloem en duw ze plat tot ronde schijven. Schik ze op een bakplaat. Prik gaatjes in de bovenkant van de deegschijven met een vork. Je kan er nog wat extra bloem op zeven als afwerking. Laat ze nu afgedekt onder een keukenhanddoek rijzen voor 60 minuten.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en verlaag de temperatuur nu op 200°C. De ovenkoeken gedurende 8 tot 10 minuten bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Tip!

De kunst is dat de broodjes uitgebakken zijn maar toch nog wit zien aan de buitenkant. Dus hou de ovenkoeken in de gaten tijdens het bakken.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie