Schiacciata – Italiaans breekbrood
- 25 minuten
- 30 minuten
- 1 uur 25 minuten
Ingrediënten
Voor 1 brood(jes)
-
350 g
-
210 g
water
-
10 g
verse gist
-
7 g
zout
-
4 e.l.
olijfolie
Afwerking
-
2 e.l.
olijfolie
-
grof zeezout
-
rozemarijn
Bloem voor Wit brood
Bereiding
- Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi over de bloem. Giet er nu het water bij en meng goed. Voeg het zout toe. Kneed het verder tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
- Rol het deeg uit tot een vierkant van ongeveer 25 cm en leg op een bakplaat. Strijk het deeg in met de 4 eetlepels olijfolie en dek af met een vel plastiek. Laat rijzen gedurende 25 minuten.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg. Wrijf nogmaals in met de extra olijfolie en bestrooi met rozemarijntakjes en het grof zeezout.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bak af gedurende 25 tot 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
Tip!
Je kan nog meer Italiaanse kruiden gebruiken om een echt zomer gevoel te creëren.