Schiacciata – Italiaans breekbrood

 • 25 minuten
 • cooking icon 30 minuten
 • 1 uur 25 minuten
packshot_kruidenbrood_v00200

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

Afwerking

 • 2 e.l.

  olijfolie

 • grof zeezout

 • rozemarijn

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

 1. Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi over de bloem. Giet er nu het water bij en meng goed. Voeg het zout toe. Kneed het verder tot een soepel deeg.
 2. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
 3. Rol het deeg uit tot een vierkant van ongeveer 25 cm en leg op een bakplaat. Strijk het deeg in met de 4 eetlepels olijfolie en dek af met een vel plastiek. Laat rijzen gedurende 25 minuten.
 4. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Wrijf nogmaals in met de extra olijfolie en bestrooi met rozemarijntakjes en het grof zeezout.
 5. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak af gedurende 25 tot 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Tip!

Je kan nog meer Italiaanse kruiden gebruiken om een echt zomer gevoel te creëren.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie