Hamburgerbroodjes

  • 25 minuten
  • cooking icon 15 minuten
  • 2 uur 20 minuten

Ingrediënten

Voor 10 brood(jes)

  • 500 g

  • 280 g

    volle melk

  • 25 g

    verse gist

  • 15 g

    fijne kristalsuiker

  • 30 g

    ongezouten boter

  • 8 g

    zout

  • 1

    ei

  • Scheutje zonnebloemolie

  • Sesamzaadjes voor de afwerking

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

  1. Voorbereiding: rooster de sesamzaadjes gedurende 10 minuten op 180°C.
  2. Kneed de bloem, gist, melk, zout, ei en suiker samen tot een soepel deeg. Laat de kneder 5 minuten kneden op stand 1. Voeg dan de boter toe en kneed nog 5 minuten op stand 2.
  3. Strijk een kom dun in met de zonnebloemolie en leg er het opgebolde deeg in. Strijk ook de bovenkant van het deeg dun in met wat zonnebloemolie. Dek af met een keukenhanddoek en laat een 60 minuten rijzen.
  4. Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 95 g. Bol op en laat 15 minuten afgedekt onder een keukenhanddoek rusten.
  5. Duw de deegbolletjes plat tot een halve cm dik. Laat een paar minuten rusten en duw terug wat platter. Leg de bovenkant in een bord met water en duw deze natte zijde even in de sesamzaadjes.
  6. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
  7. Bak de broodjes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Leg op een rooster en laat afkoelen.
  8. Snij voor gebruik het broodje in twee. Besprenkel met olijfolie en bak even in een koekenpan.

Ontdek al onze tips voor het bakken van brood

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie