Hamburgerbroodjes
- 25 minuten
-
15 minuten
- 2 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor 10 brood(jes)
-
500 g
-
280 g
volle melk
-
25 g
verse gist
-
15 g
fijne kristalsuiker
-
30 g
ongezouten boter
-
8 g
zout
-
1
ei
-
Scheutje zonnebloemolie
-
Sesamzaadjes voor de afwerking

Bloem voor Wit brood
Bereiding
- Voorbereiding: rooster de sesamzaadjes gedurende 10 minuten op 180°C.
- Kneed de bloem, gist, melk, zout, ei en suiker samen tot een soepel deeg. Laat de kneder 5 minuten kneden op stand 1. Voeg dan de boter toe en kneed nog 5 minuten op stand 2.
- Strijk een kom dun in met de zonnebloemolie en leg er het opgebolde deeg in. Strijk ook de bovenkant van het deeg dun in met wat zonnebloemolie. Dek af met een keukenhanddoek en laat een 60 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 95 g. Bol op en laat 15 minuten afgedekt onder een keukenhanddoek rusten.
- Duw de deegbolletjes plat tot een halve cm dik. Laat een paar minuten rusten en duw terug wat platter. Leg de bovenkant in een bord met water en duw deze natte zijde even in de sesamzaadjes.
- Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
- Bak de broodjes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Leg op een rooster en laat afkoelen.
- Snij voor gebruik het broodje in twee. Besprenkel met olijfolie en bak even in een koekenpan.