Chocoladebrood

  • 25 minuten
  • cooking icon 45 minuten
  • 1 uur 30 minuten
packshot_chocoladebrood

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

  • 325 g

  • 6 g

    zout

  • 140 g

    volle melk

  • 30 g

    fijne kristalsuiker

  • 15 g

    donkere kandijsuiker

  • 50 g

    ongezouten boter op kamertemperatuur

  • 25 g

    verse gist

  • 150 g

    bakvaste chocolade

  • 35 g

    cacaopoeder

  • 1

    ei losgeklopt met een e.l. water (eistrijksel)

  • bakvaste chocolade

Koekebrood 2kg NL

Mix voor Koekebrood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze mix vormt een speciale mengeling met suiker, melk- en eigeelpoeder in de perfecte verhoudingen. Ideaal voor koekenbrood, zoete sandwiches, klaaskoeken … of als basis voor suiker- of rozijnenbrood.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een mengkom, verkruimel de gist en voeg toe. Zeef het cacaopoeder er op. Giet de melk er bij en meng goed. Voeg het zout en de beide suikers toe. Begin te kneden. Doe de boter er pas bij als de ingrediënten zich beginnen te mengen en het deeg zich begint te vormen. Kneed het verder tot een soepel deeg.
  2. Breek nu het deeg in een tiental stukjes en strooi er bakvaste chocolade op. Duw alles terug samen tot een bol en kneed nog even door.
  3. Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt rijzen onder een keukenhanddoek.
  4. Duw de deegbol plat met de vlakke hand. Duw het deeg tot een vierkant en plooi de hoeken om naar het midden van het deeg. Draai het nu om zodat de naad onderaan komt te liggen. Leg je handen rond de bol deeg en duw terwijl je je hand ronddraait de zijkanten naar onderen toe. Hef je handen niet op, ze moeten steeds contact houden met het werkblad.
  5. Boter een bakvorm goed in met boter. Leg je deeg nu met de naad naar onder in de bakvorm. Dek af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Strijk de bovenkant van het deeg dunnetjes in met het eistrijksel. Maak nu voorzichtig een insnede bovenaan het deeg. Strooi nog een weinig bakvaste chocolade in de insnede. Zet de bakplaat in de oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C. Bak af gedurende 40 tot 45 minuten.Haal de bakvorm uit de oven. Laat even afkoelen en haal het brood dan uit de bakvorm. Laat het nu verder afkoelen op een rooster.

Tip!

Als het brood te donker begint te worden kan je er een stuk aluminiumfolie op leggen.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie