Yoghurtbrood

  • 20 minuten
  • cooking icon 45 minuten
  • 1 uur 30 minuten
packshot_witbrood30

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi hem over de bloem. Giet er nu de yoghurt bij en meng goed. Voeg het zout toe. Kneed het verder tot een soepel deeg. Met de vliestest kan je controleren of het deeg klaar is. Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats.
  2. Duw het deeg plat tot een vierkant. Plooi de hoeken om naar het midden van het deeg. Draai het nu om zodat de vouwen onderaan komen te liggen. Leg beide handen rond de bol deeg en duw terwijl je handen ronddraaien de zijkanten naar onderen toe. Je hand moeten steeds contact houden met het werkblad. Blijf draaien tot je een mooie bol bekomt. Maak hem langwerpig.
  3. Vet het bakblik in met wat boter. Leg de deegbol er in en dek hem af met een keukenhanddoek. Laat op een warme plaats gedurende 60 min rijzen. Het deeg moet ongeveer verdubbelen in grootte.
  4. Verwarm je oven voor op 220°. Schuif de bakplaat in de oven. Bak het brood gedurende 40 tot 45 minuten. Haal het uit de oven, ontvorm en laat verder uitdampen op een rooster.

Tip!

Voor een goed krokante korst kan je wat stoom toevoegen. Zet hiervoor een kommetje met keitjes in de oven. Laat dit mee opwarmen. Net na het inovenen giet je dan een halve koffietas water op de steentjes. Let op dat je je niet gaat verbranden aan de stoom.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie