Bagels
- 30 minuten
-
15 minuten
- 1 uur 45 minuten
Ingrediënten
Voor 10 brood(jes)
-
500 g
-
260 g
water
-
20 g
verse gist
-
10 g
olijfolie
-
1
ei
-
20 g
honing
-
10 g
zout
-
maan- of sesamzaad voor de afwerking

Bloem voor Wit brood
Bereiding
- Kneed de bloem, gist, water, honing en zout samen tot een soepel deeg. Laat de kneder 5 minuten kneden op stand 1. Voeg dan de olijfolie toe en kneed nog 5 minuten op stand 2. Bol op en dek af met een keukenhanddoek en laat 60 min rijzen.
- Verdeel het deeg in stukken van 75 g. Bol op en laat afgedekt onder een keukenhanddoek 15 minuten rusten.
- Strooi wat bloem op de bolletjes. Prik met je vinger een gat in het midden en rek de bolletjes uit tot een ring. De opening mag 5 cm in diameter worden. Leg iedere ring op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze afgedekt onder een keukenhanddoek rijzen gedurende 30 minuten.
- Breng in een ruime kookpot water tot aan het kookpunt. Maak de opening in de ringen opnieuw wat groter. Schuif het deeg voorzichtig met een schuimspaan of met de hand in het kokende water. Laat ze 1,5 minuten pocheren, draai om en laat ze nogmaals 1,5 minuten pocheren.
- Haal de bagels met de schuimspaan uit het water en leg ze even op een keukenhanddoek om goed te laten uitlekken.
- Klop het ei los in een kommetje en strijk er de bagels mee in. Decoreer met de zaadjes.
- Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in een voorverwarmde oven van 200°C . Laat 15 minuten bakken. Laat daarna afkoelen op een rooster.