Focaccia

  • 20 minuten
  • cooking icon 20 minuten
  • 45 minuten
packshot_kruidenbrood2

Ingrediënten

Voor 2 brood(jes)

Deeg

  • 200 g

  • 150 g

    water

  • 5 g

    zout

  • 10 g

    verse gist

  • 50 ml

    olijfolie

  • 1 e.l.

    Oregano

  • 1 e.l.

    Basilicum

Kruidenolie

  • 100 g

    olijfolie

  • 1 e.l.

    oregano

  • 1 e.l.

    tijm

  • 1 e.l.

    fijngesnipperde peterselie

  • een handvol blaadjes basilicum – in stukjes gescheurd

Afwerking

  • 10 g

    grof zeezout

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

  1. Kruindenolie

  2. Voor de kruidenolie alle ingrediënten mengen. Laat een paar uur trekken (infuseren).
  3. Deegbereiding

  4. Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi over de bloem. Giet er nu het water bij en meng goed. Voeg het zout toe. Eenmaal de ingrediënten zich beginnen te mengen en het deeg zich begint te vormen voeg je de olijfolie toe. Kneed het verder tot een soepel deeg.
  5. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 15 minuten rijzen.
  6. Verdeel het deeg in twee stukken en leg op een licht ingevette bakplaat. Doe dit voorzichtig zodat je niet te veel lucht uit het deeg drukt. Rek ieder deegstuk nu uit tot een langwerpige platte vorm.Druk met je wijsvinger een aantal putjes in het deeg. Je mag goed doordrukken tot op de onderkant. Laat de deegstukken terug 15 minuten afgedekt onder een keukenhanddoek rijzen.
  7. Druk nu nogmaals op dezelfde plaats putjes in het deeg en laat nogmaals, afgedekt, 15 minuten rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 240°C. Strijk de deegstukken royaal in met de kruidenolie en bestrooi met het grof zeezout. Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 190°C. Bak gedurende 20 minuten.Laat afkoelen op een rooster.

Tip!

Snij de gebakken focaccia middendoor. Beleg met gerookte zalm, tomaat en mozarella. Schuif voor vijf minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie