Wit busbrood

 • 25 minuten
 • cooking icon 45 minuten
 • 1 uur 30 minuten
packshot_witbrood30

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

 • 500 g

 • 10 g

  zout

 • 12 g

  verse gist

 • 300 g

  water

 • 10 g

  ongezouten boter op kamertemperatuur of reuzel

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

 1. Doe de bloem in een mengkom. Breek de gist en strooi over de bloem. Giet nu het water bij de bloem en meng goed. Voeg het zout toe. Eenmaal de ingrediënten beginnen te mengen en het deeg zich begint te vormen kan de boter (of reuzel) worden toegevoegd. Kneed verder tot een soepel deeg.
 2. Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt onder een keukenhanddoek rijzen op een warme plaats.
 3. Duw de deegbol plat met de vlakke hand. Duw het deeg tot een vierkant en plooi de zijkanten naar binnen. Draai het nu een kwartslag en plooi opnieuw de zijkanten naar binnen. Draai het nu om zodat de naad onderaan komt te liggen. Leg je handen rond de bol deeg en duw terwijl je handen ronddraaien de zijkanten naar onderen toe. Hef je handen niet op, ze moeten steeds contact houden met het werkblad. Maak de bol nu langwerpig.
 4. Vet de bakvorm in met wat boter. Leg het deeg erin, dek af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
 5. Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het brood af gedurende 40 tot 45 minuten. Haal het uit de oven, ontvorm en laat verder uitdampen op een rooster.

Tip!

 • Een wit busbrood is een basisbrood. We bakken het af in een bakvorm. Het ideale brood voor de beginnende thuisbakker.

 • Voor een goed krokante korst kan je wat stoom toevoegen. Zet hiervoor een kommetje met keitjes in de oven. Laat dit mee opwarmen. Net na het inovenen giet je dan een halve koffietas water op de steentjes. Let op dat je je niet gaat verbranden aan de stoom.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie