Chinese eiermie met Oosterse groenten, kip en koriander

  • cooking icon 15 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 250 g

  • 50 g

    gember

  • 100 g

    babymaïs

  • 100 g

    peultjes

  • 100 g

    sojascheuten

  • 2

    kipfilets

  • 1 t.l.

    sesamolie

  • 1 e.l.

    sesamzaadjes

  • 2 e.l.

    arachideolie

  • enkele takjes koriander

  • peper en zout

05410028120126_Chinese Eiermie_C1N1

Eiermie Chinese style

Soubry Eiermie Chinese style is lang en smal. Makkelijk klaar te maken en heerlijk bij allerhande Aziatische gerechten. Door toevoeging van ei heeft deze eiermie een gelere kleur en is deze iets beter bestand tegen overkoken en/ of kleven. Leg de Eiermie Chinese style in kokend water, haal de pot van het vuur en laat 4 minuutjes garen, zo krijg u de perfecte Chinese noedels. Probeer eens een portie Soubry Eiermie Chinese style met wat rundsvlees en wat gewokte groentjes... klaar in 'no time' en overheerlijk! Bereid met scharreleiren.

Volkoren Mie

Volkoren Mie chinese style

Soubry Volkoren Mie zijn lekkere fijne lange noedels op Chinese wijze. Ze zijn een bron van voedingsvezels, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Bovendien zijn ze arm aan vet.

De noedels zijn eenvoudig portioneerbaar, 1 koek per persoon, en klaar in 4 minuten!

Maak in een handomdraai een heerlijke roerbakschotel met verse groenten, vlees of vis en Soubry Mie. Ook bij klassieke Aziatische gerechten zoals bami goreng, Chinese soep, kip teriyaki of zelfs zoetzure eend geven deze fijne, lange noedels de juiste smaak.

Bereiding

  1. Rooster de sesamzaadjes goudgeel in een droge pan.
  2. Snij de gember in kleine blokjes.
  3. Snij de groenten in gelijke stukjes.
  4. Snij de kipfilets in fijne reepjes en bak ze in de pan. Kruid met peper en zout.
  5. Bak de gember met de kip en voeg er de groenten aan toe: eerst de harde, later de zachtere.
  6. Gaar de eiermie beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  7. Voeg de eiermie bij de gare groenten.
  8. Breng op smaak met de versnipperde koriander, de sesamzaadjes en de sesamolie.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie