Chinese eiermie met Oosterse groenten, kip en koriander
- 15 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
250 g
-
50 g
gember
-
100 g
babymaïs
-
100 g
peultjes
-
100 g
sojascheuten
-
2
kipfilets
-
1 t.l.
sesamolie
-
1 e.l.
sesamzaadjes
-
2 e.l.
arachideolie
-
enkele takjes koriander
-
peper en zout
Bereiding
- Rooster de sesamzaadjes goudgeel in een droge pan.
- Snij de gember in kleine blokjes.
- Snij de groenten in gelijke stukjes.
- Snij de kipfilets in fijne reepjes en bak ze in de pan. Kruid met peper en zout.
- Bak de gember met de kip en voeg er de groenten aan toe: eerst de harde, later de zachtere.
- Gaar de eiermie beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
- Voeg de eiermie bij de gare groenten.
- Breng op smaak met de versnipperde koriander, de sesamzaadjes en de sesamolie.