Veganistische wokmie met pinda‘s
- 20 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
500 g
-
7 dl
groentenbouillon
-
4
lente-uitjes
-
1
rode paprika
-
1
gele paprika
-
30 g
pinda’s
-
2 e.l.
arachideolie
-
1/2 t.l.
rode currypasta
Wokmie
Eazy pasta one pan Wokmie, is kort en fijn. Het kenmerk van deze wokmie is dat deze rechtstreeks in de wok kan en klaar is in een minimum van tijd.
Vlees/vis bakken
Groentjes toevoegen
Pasta met warm water in de pan. Roer tot al het water is opgenomen en je gerecht is klaar! (bij vochtrijke groenten zoals tomaten dien je minder water te gebruiken)
Ideaal dus wanneer je weinig tijd hebt en toch iets lekkers en gezond wilt maken in 1,2,3 ! Wokmie is heerlijk bij wat zalm, verse groentjes (waaronder witloof), 'overgoten' met een mosterd sausje. Bereid met scharreleieren.
Bereiding
- Rooster de pinda’s in een hete pan tot ze kleuren. Laat ze afkoelen en hak ze iets fijner.
- Snij de paprika in reepjes.
- Verhit de arachideolie in een wokpan, voeg de currypasta toe en bak met de paprikareepjes.
- Voeg de wokmie samen met de kippenbouillon toe en roer constant tot al de kippenbouillon is opgenomen.
- Werk af met de gesneden lente-ui en de pinda’s.