Oosterse wokmie met paksoi en gember
- 20 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
500 g
-
7 dl
groentenbouillon
-
300 g
chateaubriand
-
1
rode chilipeper
-
1/2
paksoi
-
1
cm gember
-
1
teentje look
-
2 e.l.
arachideolie
-
4 e.l.
oestersaus
-
sap van een halve limoen
-
enkele takjes koriander
-
peper en zout
Wokmie
Eazy pasta one pan Wokmie, is kort en fijn. Het kenmerk van deze wokmie is dat deze rechtstreeks in de wok kan en klaar is in een minimum van tijd.
Vlees/vis bakken
Groentjes toevoegen
Pasta met warm water in de pan. Roer tot al het water is opgenomen en je gerecht is klaar! (bij vochtrijke groenten zoals tomaten dien je minder water te gebruiken)
Ideaal dus wanneer je weinig tijd hebt en toch iets lekkers en gezond wilt maken in 1,2,3 ! Wokmie is heerlijk bij wat zalm, verse groentjes (waaronder witloof), 'overgoten' met een mosterd sausje. Bereid met scharreleieren.
Bereiding
- Snij de steak in reepjes.
- Rasp de gember en pers de look.
- Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snij heel fijn.
- Snij de paksoi in schijfjes.
- Verhit de arachideolie in een wokpan. Voeg de chilipeper, de gember en de look toe.
- Bak heel even aan en voeg onmiddellijk het vlees toe. Kruid met peper en zout en laat twee minuten bakken.
- Voeg de paksoi en de oestersaus toe. Laat opnieuw twee minuten bakken.
- Voeg de wokmie samen met de kippenbouillon toe en roer constant tot al de kippenbouillon is opgenomen.
- Verdeel het gerecht over vier kommetjes, sprenkel er wat limoensap over en werk af met de koriander.