Wokmie met scampi, krokante groenten en kokos

  • cooking icon 30 minuten

Ingrediënten

Recept voor 3 personen

  • 250 g

  • 1

    ui

  • 1

    appel

  • 250 ml

    kokosmelk

  • 250 ml

    bouillon

  • 1 e.l.

    bloem

  • 1 t.l.

    curry

  • 400 g

    scampi's

  • 50 g

    boter

  • seizoensgroenten (vb. asperges, wortelen, kool, jonge ui)

  • peper en zout

  • water

Eazy pasta wokmie

Wokmie

Eazy pasta one pan Wokmie, is kort en fijn. Het kenmerk van deze wokmie is dat deze rechtstreeks in de wok kan en klaar is in een minimum van tijd.

  1. Vlees/vis bakken

  2. Groentjes toevoegen

  3. Pasta met warm water in de pan. Roer tot al het water is opgenomen en je gerecht is klaar! (bij vochtrijke groenten zoals tomaten dien je minder water te gebruiken)

Ideaal dus wanneer je weinig tijd hebt en toch iets lekkers en gezond wilt maken in 1,2,3 ! Wokmie is heerlijk bij wat zalm, verse groentjes (waaronder witloof), 'overgoten' met een mosterd sausje. Bereid met scharreleieren.

Volkoren Mie

Volkoren Mie chinese style

Soubry Volkoren Mie zijn lekkere fijne lange noedels op Chinese wijze. Ze zijn een bron van voedingsvezels, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Bovendien zijn ze arm aan vet.

De noedels zijn eenvoudig portioneerbaar, 1 koek per persoon, en klaar in 4 minuten!

Maak in een handomdraai een heerlijke roerbakschotel met verse groenten, vlees of vis en Soubry Mie. Ook bij klassieke Aziatische gerechten zoals bami goreng, Chinese soep, kip teriyaki of zelfs zoetzure eend geven deze fijne, lange noedels de juiste smaak.

Bereiding

  1. Versnipper de ui. Snij de appel in stukjes.
  2. Doe de kokosmelk, de bouillon, de bloem en de curry in een pot. Voeg ui en appel toe en laat een half uurtje koken. Mix dan tot een mooi gladde saus.
  3. Pel de scampi’s. Maak de groenten schoon en snij ze in gelijke stukjes.
  4. Smelt de boter in de kom.
  5. Roerbak de scampi’s en haal die vervolgens meteen uit de kom.
  6. Gebruik dezelfde kom om eerst de hardste groenten te roerbakken. Voeg daarna systematisch de zachtere groenten toe. Voeg een scheutje water toe, kruid met peper en zout.
  7. Meng de roerbakmie onder de groenten. Giet er de saus over. Laat alles mooi doorkoken tot de mie gaar is.
  8. Roer er de scampi’s onder en serveer in warme bowls.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie