Extra fijne capellini met pesto
- 15 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
60 g
geraspte Parmezaanse kaas
-
4 e.l.
pijnboompitten voor de pesto
-
1
bussel basilicum
-
enkele blaadjes rucola
-
75 ml
olijfolie
-
3
tenen knoflook
-
peper en zout
Capellini extra fijn
Bereiding
- Pel de tenen knoflook. Hou een paar blaadjes basilicum en een eetlepel pijnboompitten voor de versiering.
- Mix knoflook en de overige basilicum en pijnboompitten. Voeg langzaam de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
- Doe de pasta in een kom en giet er de verse pesto over. Meng goed.
- Schep de pasta in borden. Strooi er pijnboompitten en Parmezaanse kaas over. Werk af met enkele blaadjes rucola en basilicum.