Pasta met spruitjes, vijgen en spek

  • cooking icon 15 minuten
CAPPELINI-EXTRA-FIJN-RECEPT_00012

Recept in samenwerking met

Alicia's Kitchen Antics

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 4

    vijgen

  • 100 ml

    room

  • Olijfolie

  • Peper en zout

  • 1 kg

    spruiten

  • 300 g

    gerookte spek (in reepjes)

Capellini extra fijn

Capellini extra fijn

Soubry capellini extra fijn is een evolutie op de gewone Soubry capellini. Soubry capellini extra fijn is nog fijner en combineert heerlijk met bolognese saus en/ of enkele stukjes vis (zoals anjovis filets).

Bereiding

  1. Kook de pasta 1 minuut minder lang dan al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snij de spruiten in reepjes en de vijgen in kleine blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de spruiten licht aan.
  4. Voeg de vijgen en spek toe en bak mee aan.
  5. Overgiet de mengeling met room en laat deze mee opwarmen.
  6. Doe de pasta bij de pan en laat nog even mee pruttelen.
  7. Kruid bij met peper en zout indien nodig.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie