Pasta met spruitjes, vijgen en spek
-
15 minuten
![CAPPELINI-EXTRA-FIJN-RECEPT_00012](https://www.soubry.be/storage/files/a14620a9-b738-487d-9b30-85547695f540/inline_large__cappelini-extra-fijn-recept-00012.webp)
Recept in samenwerking met
Alicia's Kitchen AnticsIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
4
vijgen
-
100 ml
room
-
Olijfolie
-
Peper en zout
-
1 kg
spruiten
-
300 g
gerookte spek (in reepjes)
![Capellini extra fijn](https://www.soubry.be/storage/files/819d96ee-c6b6-4246-8b41-266940e212ac/product_card_capellini-extra-fijn.webp)
Capellini extra fijn
Bereiding
- Kook de pasta 1 minuut minder lang dan al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de spruiten in reepjes en de vijgen in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de spruiten licht aan.
- Voeg de vijgen en spek toe en bak mee aan.
- Overgiet de mengeling met room en laat deze mee opwarmen.
- Doe de pasta bij de pan en laat nog even mee pruttelen.
- Kruid bij met peper en zout indien nodig.