Capellini met peper en paprika
- 45 minuten
Recept in samenwerking met
Cook 'n' RollIngrediënten
Recept voor 3 personen
-
375 g
-
3
paprika's
-
3 e.l.
olijfolie
-
1
ui (in halve ringen)
-
1
teentje knoflook (fijngehakt)
-
3 t.l.
paprikapoeder
-
1 t.l.
zout
-
1 e.l.
bloem
-
1
gezouten augurk (Malossol)
-
2 t.l.
gedroogde marjolein
-
100 ml
blond bier, niet te bitter
-
1 e.l.
tomatenpuree
-
200 ml
water
Bereiding
- Snijd de paprika’s in stukken van 3 cm en de augurken in reepjes.
- Bak op een laag vuur in een pan met dikke bodem de uien en knoflook glazig in olijfolie.
- Voeg de paprika en kruiden toe, meng goed en stoof mee aan. Strooi de bloem over de groenten.
- Voeg bier, water en tomatenpuree toe en meng alles. Kook op een laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten tot de paprika's mals zijn.
- Laat –indien nodig- de saus inkoken op een hoog vuur, om een stevige consistentie te krijgen.
- Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking en meng met de saus.
- Serveer met een paar reepjes augurk.