Parelcouscous met gegrilde zalm, gemarineerde venkel en zureroomdressing

  • cooking icon 45 minuten
Parelcouscous-met-zalm-2

Recept in samenwerking met

Avocado van de duivel

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 200 g

  • 500 g

    zalmfilet

  • 1

    venkel

  • 3

    Libanese komkommertjes (de kleintjes dus)

  • 1

    biologische citroen

  • 1 e.l.

    goede olijfolie

  • 2 e.l.

    olijfolie (om te bakken)

  • Peper en zout

  • 100 ml

    zure room

  • 1

    sjalot

  • 1

    handjevol verse kruiden: dille, basilicum, bladpeterselie,…

Parelcouscous spelt

Parelcouscous Spelt

De Soubry Parelcouscous Spelt is gemaakt van 100% Speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in deze heerlijke pasta. Net zoals de klassieke parelcouscous moet je deze koken zoals pasta waardoor ze lekker Al Dente blijft.  Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past even goed in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert. Smakelijk!

Bereiding

  1. Was en rasp de schil van de citroen. Meng de helft daarvan met de olijfolie en een snuf peper en zout. Bestrijk de zalm met dit mengsel. Laat even trekken in de koelkast.
  2. Snij de venkel in hele fijne plakjes met een mandoline. Hou ook de groene venkeltopjes bij als decoratie. Pers het sap van de citroen uit en meng met de goede olijfolie, peper en zout. Laat de venkelplakjes hierin marineren. Snij de komkommers in plakjes.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de parelcouscous toe (tip: reken 1 liter water per 100g couscous). Laat 7 minuten koken. Leg een zeef in een vergiet en giet de parelcouscous af. Spoel met koud water.
  4. Verhit een grillpan en bak de zalmfilet 3-4 minuten aan elke kant, zodat hij nog een tikje donkerroos is in het midden. Schep uit de pan en laat even afkoelen.
  5. Snij de sjalot fijn. Hak de kruiden fijn. Meng met de zure room en de rest van de citroenzeste. Proef en je kan nog wat verder op smaak brengen met het marinadevocht van de venkel.
  6. Meng de afgekoelde parelcouscous met de gemarineerde venkel en de komkommerschijfjes. Breek met je handen de zalmfilet in hapklare brokjes en verdeel over de couscous. Bedruppel met de dressing en strooi er de venkeltopjes over.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie