Vanille parelcouscous met frambozencoulis, frambozen, rode bessen, blauwe bessen, munt en limoencrumble.

  • cooking icon 25 minuten
Dessert

Ingrediënten

Recept voor 6 personen

Crumble

  • 50 g

    suiker

  • 100 g

    bloem

  • 50 g

    amandelpoeder

  • mespuntje zout

  • rasp van 1 limoen

  • 50 g

    malse boter

Afwerking

  • 100 g

    frambozen

  • 100 g

    blauwe bessen

  • 100 g

    rode bessen

  • 200 ml

    frambozencoulis

  • 18

    munt blaadjes

Parelcouscous spelt

Parelcouscous Spelt

De Soubry Parelcouscous Spelt is gemaakt van 100% Speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in deze heerlijke pasta. Net zoals de klassieke parelcouscous moet je deze koken zoals pasta waardoor ze lekker Al Dente blijft.  Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past even goed in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert. Smakelijk!

Bereiding

  1. Crumble:

  2. Meng alle ingrediënten, behalve de rasp van de limoen.
  3. Stort deze mengeling uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak 25 minuten af op 150°C. Rasp er 5 minuten voor het einde van de baktijd de limoen onder.
  4. Vanille pasta parelcouscous:

  5. Giet de amandelmelk met de room in een kookpot, voeg de opengesneden vanillestok toe en breng aan de kook.
  6. Voeg de parelcouscous toe en kook onafgedekt gedurende 7 minuten.
  7. Klop in tussentijd de eidooiers met de suiker tot een ruban.
  8. Voeg nu geleidelijk de gekookte parelcouscous toe en verwarm deze mengeling nog even door voor de binding. Let er wel op dat het niet meer gaat koken.
  9. Laat afkoelen maar roer regelmatig door zodat er zich geen vlies gaat vormen.
  10. Serveer in een bord met de coulis van framboos, de bessen en frambozen, muntblaadjes en de crumble.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie