Vanille parelcouscous met frambozencoulis, frambozen, rode bessen, blauwe bessen, munt en limoencrumble.
- 25 minuten
Ingrediënten
Recept voor 6 personen
-
200 g
-
1
vanillestok
-
3 dl
amandelmelk
-
3 dl
room
-
150 g
kristal suiker
-
6
eidooiers
Crumble
-
50 g
suiker
-
100 g
bloem
-
50 g
amandelpoeder
-
mespuntje zout
-
rasp van 1 limoen
-
50 g
malse boter
Afwerking
-
100 g
frambozen
-
100 g
blauwe bessen
-
100 g
rode bessen
-
200 ml
frambozencoulis
-
18
munt blaadjes
Parelcouscous Spelt
De Soubry Parelcouscous Spelt is gemaakt van 100% Speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in deze heerlijke pasta. Net zoals de klassieke parelcouscous moet je deze koken zoals pasta waardoor ze lekker Al Dente blijft. Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past even goed in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert. Smakelijk!
Bereiding
-
Crumble:
- Meng alle ingrediënten, behalve de rasp van de limoen.
- Stort deze mengeling uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak 25 minuten af op 150°C. Rasp er 5 minuten voor het einde van de baktijd de limoen onder.
-
Vanille pasta parelcouscous:
- Giet de amandelmelk met de room in een kookpot, voeg de opengesneden vanillestok toe en breng aan de kook.
- Voeg de parelcouscous toe en kook onafgedekt gedurende 7 minuten.
- Klop in tussentijd de eidooiers met de suiker tot een ruban.
- Voeg nu geleidelijk de gekookte parelcouscous toe en verwarm deze mengeling nog even door voor de binding. Let er wel op dat het niet meer gaat koken.
- Laat afkoelen maar roer regelmatig door zodat er zich geen vlies gaat vormen.
- Serveer in een bord met de coulis van framboos, de bessen en frambozen, muntblaadjes en de crumble.