Pasta met romige kippen-citroen saus

  • cooking icon 35 minuten
PIPE-RIGATTE-RECEPT_00004

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 200 ml

    room

  • 350 g

    kippengehakt

  • 300 g

    kerstomaten

  • 1

    ui (versnipperd)

  • 2

    teentjes knoflook (versnipperd)

  • 1

    courgette

  • 1

    limoen

  • 2 e.l.

    rozemarijn (gedroogd)

  • 3 e.l.

    Parmezaan

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Pipe rigate

Pipe rigate

Soubry Pipe Rigate heeft een holle, ribbel vormige structuur en is als het ware de uitvergrootte versie van een horentje. Vroeger werd deze ook wel eens Macaronelli genoemd. Ga eens voor de creatieve insteek en probeer een heerlijke combinatie van Soubry macaronelli met een stukje varkensvlees. Ook roze vis of een stukje rundsvlees passen uitstekend bij Soubry Pipe Rigate.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Versnijd de courgette in halve maantjes, verspreid ze op een vel bakpapier en besprenkel met zout, peper, olijfolie en rozemarijn. Rooster in de oven gedurende 20-30 minuten tot ze gaar zijn.
  3. Bak ondertussen de ui en knoflook in olijfolie.
  4. Voeg na 2 minuten het kippengehakt toe en prak dit met een houten lepel. Laat gedurende 4-5 minuten verder bakken.
  5. Snijd de kerstomaten in 4. Voeg de kerstomaten toe en laat deze mee opwarmen.
  6. Voeg de room, de zeste en het sap van 1 limoen en 2 eetlepels Parmezaan toe. Kruid bij met peper en zout.
  7. Kook de pasta al dente zoals aangewezen op de verpakking en giet af.
  8. Voeg de pasta en courgette (hou wat over voor de afwerking) toe aan de saus.
  9. Dresseer in een bowl en werk af met de restanten van de Parmezaan en courgette.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie