Zuiderse pastasalade

  • cooking icon 15 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 1

    bussel rucola

  • 4 e.l.

    pijnboompitten

  • 16

    zongedroogde tomaten

  • 125 g

    zwarte olijven

  • 1

    bol mozzarella

  • 1

    perzik

  • 200 g

    gerookte kip in reepjes

  • 2 e.l.

    olijfolie extra vierge

  • 2 t.l.

    balsamicoazijn

  • peper en zout

Haver spirelli

Haver spirelli

Wie kiest voor Soubry spirelli met haver, combineert het beste van twee werelden. In de eerste plaats tover je er heerlijke pastagerechten van Soubry-kwaliteit mee op tafel. Bovendien geniet je ook van alle voordelen die dit oeroude graangewas biedt : het is een natuurlijke bron van vezels voor het hele gezin en helpt bovendien het cholesterolgehalte te verminderen*. *Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor bij het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. Het is aangetoond dat bèta-glucanen vezels, die van nature aanwezig zijn in haver, het bloedcholesterolgehalte** verlagen. Een portie van 80g haverpasta bevat 50% van de 3g bèta-glucanen vezels die dagelijks nodig zijn om het bloedcholesterolgehalte** te verlagen. ** In het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Coronaire hartziekten hebben meerdere risicofactoren en verandering van één van deze factoren kan een al dan niet heilzaam effect hebben.

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en spoel grondig met koud water.
  2. Snij de mozzarella en perzik in blokjes. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Snij de zwarte olijven middendoor. Hak de rucola grof.
  3. Bak de reepjes kip kort aan in een pan met olijfolie.
  4. Meng de rucola, de olijven, de reepjes kip, de reepjes zongedroogde tomaat, de olijfolie en de blokjes perzik en mozzarella door de pasta.
  5. Kruid met peper en zout en besprenkel met balsamico-azijn.
  6. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
  7. Serveer koud.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie