Zuiderse pastasalade

  • cooking icon 15 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 375 g

  • 1

    bussel rucola

  • 4 e.l.

    pijnboompitten

  • 16

    zongedroogde tomaten

  • 125 g

    zwarte olijven

  • 1

    bol mozzarella

  • 1

    perzik

  • 200 g

    gerookte kip in reepjes

  • 2 e.l.

    olijfolie extra vierge

  • 2 t.l.

    balsamicoazijn

  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en spoel grondig met koud water.
  2. Snij de mozzarella en perzik in blokjes. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Snij de zwarte olijven middendoor. Hak de rucola grof.
  3. Bak de reepjes kip kort aan in een pan met olijfolie.
  4. Meng de rucola, de olijven, de reepjes kip, de reepjes zongedroogde tomaat, de olijfolie en de blokjes perzik en mozzarella door de pasta.
  5. Kruid met peper en zout en besprenkel met balsamico-azijn.
  6. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
  7. Serveer koud.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie