Zuiderse pastasalade
- 15 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
1
bussel rucola
-
4 e.l.
pijnboompitten
-
16
zongedroogde tomaten
-
125 g
zwarte olijven
-
1
bol mozzarella
-
1
perzik
-
200 g
gerookte kip in reepjes
-
2 e.l.
olijfolie extra vierge
-
2 t.l.
balsamicoazijn
-
peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar in voldoende water, giet af en spoel grondig met koud water.
- Snij de mozzarella en perzik in blokjes. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Snij de zwarte olijven middendoor. Hak de rucola grof.
- Bak de reepjes kip kort aan in een pan met olijfolie.
- Meng de rucola, de olijven, de reepjes kip, de reepjes zongedroogde tomaat, de olijfolie en de blokjes perzik en mozzarella door de pasta.
- Kruid met peper en zout en besprenkel met balsamico-azijn.
- Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
- Serveer koud.