Volkoren spirelli met kalfsmedaillon en kervelmarinade

  • cooking icon 20 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 350 g

  • klontje bakboter

  • 4

    kalfsmedaillons

  • 1

    sjalot

  • 1 t.l.

    grof zeezout

  • 1 snuifje

    cayennepeper

  • 1

    bussel kervel

  • 2 e.l.

    olijfolie

  • 1 e.l.

    vloeibare honing

  • sap van een halve citroen

  • 200 g

    veldsla

Spirelli volkoren

Volkoren spirelli

De volkoren variant van de traditionele spirelli is een bron van vezels, en combineert een lekkere smaak met een heel gezonde maaltijd. Volkoren spirelli leent zich bij uitstek voor koude pasta salades en groentjes, dit laat toe talrijke heerlijke combinaties te maken op een gezonde manier.

Bereiding

  1. Kook de volkoren spirelli beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
  2. Meng voor de marinade de olijfolie, de fijngehakte kervel, de versnipperde sjalot, zeezout, cayennepeper, honing en citroensap. Laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Bak ondertussen de kalfsmedaillons in hete boter aan beide zijden krokant. Neem van het vuur en laat –afgedekt– nog 3 minuten rusten.
  4. Meng de veldsla onder de warme spirelli en schep op het bord.
  5. Leg er de kalfsmedaillon bij en schep er rijkelijk de kervelmarinade over.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie