Volkoren spirelli met kalfsmedaillon en kervelmarinade
- 20 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
350 g
-
klontje bakboter
-
4
kalfsmedaillons
-
1
sjalot
-
1 t.l.
grof zeezout
-
1 snuifje
cayennepeper
-
1
bussel kervel
-
2 e.l.
olijfolie
-
1 e.l.
vloeibare honing
-
sap van een halve citroen
-
200 g
veldsla
Volkoren spirelli
Bereiding
- Kook de volkoren spirelli beetgaar in voldoende water, giet af en laat uitlekken.
- Meng voor de marinade de olijfolie, de fijngehakte kervel, de versnipperde sjalot, zeezout, cayennepeper, honing en citroensap. Laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Bak ondertussen de kalfsmedaillons in hete boter aan beide zijden krokant. Neem van het vuur en laat –afgedekt– nog 3 minuten rusten.
- Meng de veldsla onder de warme spirelli en schep op het bord.
- Leg er de kalfsmedaillon bij en schep er rijkelijk de kervelmarinade over.