Spaghetti carbonara met butternut
- 1 uur 5 minuten
Recept in samenwerking met
Elle FoodIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
500 g
-
1
kleine butternutpompoen
-
1 bol
knoflook
-
14
plakjes spek
-
1 e.l.
mascarpone
-
100 g
geraspte parmezaan
-
2
takjes verse salie
-
olijfolie
-
peper en zout
Spaghetti fijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de butternut doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de top van de bol knoflook af. Leg de pompoen en de knoflook in een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, zout en peper. Leg een paar takjes salie op elk stuk pompoen en draai de stukken vervolgens om op de bakplaat. Draai ook de knoflook om. Laat ongeveer 35 minuten garen.
- Bak de plakjes spek. Laat ze afkoelen en plet ze met een mes.
- Breng tegelijkertijd in een hoge pan een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt en giet vervolgens de spaghetti erbij. Roer snel om met een houten lepel en laat 6 minuten koken.
- Laat de spaghetti uitlekken zodra hij "al dente" gekookt is. Bewaar 3 pollepels kookvocht.
- Haal de butternut en de knoflook uit de oven. Doe het vruchtvlees, de uitgeperste knoflook, de mascarpone, een scheutje olijfolie en 1 pollepel kookwater, zout en peper in een blender. Mix tot je de gewenste consistentie krijgt en voeg indien nodig meer kookvocht toe.
- Giet de saus, parmezaan, spek (bewaar wat voor de versiering) en spaghetti in een braadpan. Roer om op een laag vuur tot de spaghetti de saus heeft opgenomen.
- Dresseer de borden, voeg wat parmezaanschilfers en enkele spekjes toe.
Tip!
Dit recept werd ontwikkeld in samenwerking met Elle Food