Spelt spaghetti vongole

  • cooking icon 35 minuten
EAT-Soubry-vongole-HD-3

Recept in samenwerking met

Elle Food

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 500 g

  • 4

    teentje knoflook

  • 1/2 bosje

    platte peterselie

  • 1.5 kg

    vongole of tapijtschelpen

  • 1/2 glas

    witte wijn

  • 1

    Spaanse peper (optioneel)

  • olijfolie

  • peper en zout

Spaghetti fijn Spelt

Spelt Spaghetti fijn

Soubry Spelt Spaghetti fijn wordt gemaakt op basis van 100% speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry u al het goede van spelt in deze unieke pasta. Spelt Spaghetti fijn kan eindeloos gecombineerd worden met vis, vlees, schaaldieren of groenten. Aarzel dus niet om het te proberen! Smakelijk!

Bereiding

  1. Spoel de vongole en doe ze in een kom. Voeg een halve theelepel zout toe en giet er koud water op tot ze onderstaan. Herhaal 3 keer tot het water helder is. Spoel opnieuw en laat uitlekken.
  2. Hak de peterselie en 2 teentjes knoflook zeer fijn. Zet apart in een kom.
  3. Fruit in een grote diepe koekenpan de resterende geperste knoflook met de Spaanse peper en een lepeltje peterselie.
  4. Voeg de vongole toe, besprenkel met de witte wijn, dek af en laat ongeveer 10 minuten koken terwijl je af en toe roert, tot alle vongole opengaan. Verwijder aan het eind van de kooktijd de vongole die niet opengaan. Die zijn niet eetbaar.
  5. Haal de vongole uit de pan zodra ze gaar zijn. Filter het kookvocht met een fijne zeef. Giet het kookvocht terug in de pan en kook nog 5 minuten, tot het met een derde is ingekookt. Zet opzij.
  6. Verwijder intussen de schelpen van de vongole en bewaar er enkele met hun schelp als versiering.
  7. Breng tegelijkertijd in een hoge pan een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt en giet vervolgens de spaghetti erbij. Roer snel om met een houten lepel en laat 6 minuten koken.
  8. Laat de spaghetti uitlekken zodra hij "al dente" gekookt is en giet hem in de pan met het kookvocht van de vongole.
  9. Roer om op een laag vuur tot de spaghetti in het kookvocht is gedrenkt, voeg alle vongole en de resterende gehakte knoflook en peterselie toe. Meng alles een paar seconden op een laag vuur, voeg een draai versgemalen peper en een drupje olijfolie toe en dien onmiddellijk op.

Tip!

Dit recept werd ontwikkeld in samenwerking met Elle Food

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie