Parelcouscous met gerookte forel

  • cooking icon 15 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 300 g

  • 200 g

    gerookt forelhaasje

  • 100 g

    diepvrieserwten

  • 1/2

    komkommer

  • 4 e.l.

    room

  • 1 e.l.

    mierikswortelcrème

  • enkele takjes munt

  • peper

Parelcouscous

Parelcouscous

Je zou denken dat couscous en parelcouscous hetzelfde is, maar niets is minder waar! De Soubry Parelcouscous zijn kleine tarwebolletjes met een volle en zachte smaak. Net zoals pasta moet je ze in water koken waardoor ze lekker Al Dente blijven. Met een beetje creativiteit kan je oneindig veel richtingen uit met deze pasta. Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past ook perfect in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous en giet af.
  2. Kook de erwten een paar minuten in gezouten water.
  3. Mix de gekookte erwten in een blender, samen met de mierikswortelcrème, de room en de munt. Kruid af met peper.
  4. Was de komkommer en snij in kleine stukjes.
  5. Snij de gerookte forelhaasjes in stukjes.
  6. Verdeel de erwtenmousse over vier bordjes en schep er de parelcouscous bij.
  7. Voeg de forel toe en werk af met de komkommerblokjes en wat peper.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie