Sushi met parelcouscous en zalm
- 20 minuten
Ingrediënten
Recept voor 6 personen
-
200 g
-
75 g
verse kaas
-
sap van 1/2 limoen
-
100 g
verse zalm zonder vel
-
1/2
avocado
-
4
nori vellen
-
100 ml
ciderazijn
-
200 ml
olijfolie
-
10
blaadjes koriander
-
10
stengels bieslook
-
100 ml
sojasaus
-
1/2
chilipeper
Parelcouscous
Je zou denken dat couscous en parelcouscous hetzelfde is, maar niets is minder waar! De Soubry Parelcouscous zijn kleine tarwebolletjes met een volle en zachte smaak. Net zoals pasta moet je ze in water koken waardoor ze lekker Al Dente blijven. Met een beetje creativiteit kan je oneindig veel richtingen uit met deze pasta. Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past ook perfect in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert. Laat je creativiteit dus de vrije loop!
Bereiding
- Marineer de zalm in een marinade van olijfolie, ciderazijn, het sap van de limoen en de chilipeper.
- Hak de bieslook en de helft van de koriander fijn en voeg deze toe aan de marinade.
- Laat de zalm minstens 1 uur marineren.
- Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet af en meng met 1 el van de zalmmarinade en de verse kaas.
- Snijd de avocado, de komkommer en zalm in fijne reepjes.
- Schik een nori vel op een rolmatje en beleg 3/4 met een laagje pasta parelcouscous.
- Leg in het midden de zalm, avocado repen en komkommer repen.
- Rol strak op en snijd de rol in stukken.
- Serveer op een bord met sojasaus en werk af met de rest van de koriander.