Fris aperitiefhapje met parelcouscous en watermeloen

  • cooking icon 20 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 150 g

  • 1/8

    watermeloen

  • 75 g

    feta

  • 4 e.l.

    maïsolie

  • 1 e.l.

    frambozenazijn

  • 1 e.l.

    honing

  • 1/4

    rode ui

  • enkele blaadjes munt

  • peper

Parelcouscous

Parelcouscous

Je zou denken dat couscous en parelcouscous hetzelfde is, maar niets is minder waar! De Soubry Parelcouscous zijn kleine tarwebolletjes met een volle en zachte smaak. Net zoals pasta moet je ze in water koken waardoor ze lekker Al Dente blijven. Met een beetje creativiteit kan je oneindig veel richtingen uit met deze pasta. Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past ook perfect in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous, giet af en koel onder koud stromend water.
  2. Snij de watermeloen in kleine blokjes of maak er bolletjes van met een meloen- of bolletjeslepel.
  3. Snipper de ui.
  4. Meng voor de vinaigrette de maïsolie, de frambozenazijn en de honing. Kruid af met de peper.
  5. Schep enkele lepels couscous in een glaasje en voeg daar de meloen bij.
  6. Kruimel daar de feta over.
  7. Werk af met de gesnipperde ui, een scheutje vinaigrette en enkele blaadjes munt.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie