Parelcouscous met gegrilde groenten en lamskroontje

  • cooking icon 25 minuten
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Recept voor 6 personen

  • 300 g

  • 1 l

    kruiden bouillon

  • 2 e.l.

    lamskruiden

  • 2

    lamskroontjes

  • 1

    courgette

  • 12

    mini wortelen

  • 6

    broccolini

  • 1

    rode paprika

  • 1

    rode ui

  • 6 e.l.

    olijfolie

Parelcouscous

Parelcouscous

Je zou denken dat couscous en parelcouscous hetzelfde is, maar niets is minder waar! De Soubry Parelcouscous zijn kleine tarwebolletjes met een volle en zachte smaak. Net zoals pasta moet je ze in water koken waardoor ze lekker Al Dente blijven. Met een beetje creativiteit kan je oneindig veel richtingen uit met deze pasta. Je kan hem gebruiken in een hoofdgerecht, maar hij past ook perfect in een amuse, voorgerecht, side dish, koud slaatje en zelfs soep en dessert. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking in de bouillon.
  2. Snijd de courgette en rode paprika in grove stukken meng met 2 el olijfolie en grill ze in een grillpan.
  3. Reinig de wortelen en de broccolini.
  4. Pel en snijd de rode ui en stoof deze aan in een pan met olijfolie, voeg er de gegrilde courgette en paprika aan toe. Meng deze met de parelcouscous.
  5. Verwarm de oven op 165° C.
  6. Verwarm een pan met 2 el olijfolie en bak de lamskroontjes aan alle zijden mooi bruin, kruid met de lamskruiden en laat dan nog 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
  7. Dresseer de pasta parelcouscous in een bord en schik er de gegrilde broccolini en wortelen op, samen met het lamskroontje.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie