Witloofgratin met lasagne

  • cooking icon 30 minuten
LASAGNE WITLOOFHAM ROLLETJES-095_LR

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 8 vellen

  • 12

    kleine witloofstonkjes

  • 100 ml

    kippenbouillon

  • 12

    plakjes beenham

  • 100 g

    boter + extra

  • 100 g

    bloem

  • 8 dl

    melk

  • 150 g

    Gruyère kaas

  • nootmuskaat

  • platte peterselie

  • verse tijm

Lasagne

Lasagne

Soubry lasagne is uniek op de Belgische markt. De lasagnebladen zijn niet alleen voorgekookt en dus gaar in 20 minuten, ze zijn ook gegolfd. Hierdoor is er een betere en gelijkmatige verdeling van de saus mogelijk en gaart de lasagne snel en egaal.

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven op 200°C.
  2. Verhit een grote pan met boter, stoof het witloof lichtjes aan en kruid met peper en zout. Voeg een bodempje bouillon toe, met een klontje boter en tijmtakje en stoof het witloof met het deksel gedurende 15 minuten. Haal uit de pan en houd het kookvocht opzij.
  3. Smelt in dezelfde pan de boter en roer er de bloem door tot een droge roux. Voeg de melk toe, en breng - al roerend met een klopper - de saus aan de kook. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een beetje kookvocht van het witloof toe samen met de helft van de Gruyère kaas.
  4. Rol de beenham rond elk van de witloofstronkjes.
  5. Schep in een ovenschaal een laagje bechamelsaus, leg hierop de helft van de lasagnevellen (ongekookt) en opnieuw een laagje bechamelsaus. Leg hierop de ham-witloofrolletjes. Doe opnieuw een laag bechamelsaus op de rolletjes en leg er nog een laagje lasagnevellen op. Werk af met de resterende bechamelsaus en Gruyère kaas.
  6. Besprenkel de fijngehakte peterselie op de kaas.
  7. Plaats in de oven en grill gedurende 25-30 minuten tot de Gruyère kaas krokant is.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie