Witloofgratin met lasagne
- 30 minuten
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
8 vellen
-
12
kleine witloofstonkjes
-
100 ml
kippenbouillon
-
12
plakjes beenham
-
100 g
boter + extra
-
100 g
bloem
-
8 dl
melk
-
150 g
Gruyère kaas
-
nootmuskaat
-
platte peterselie
-
verse tijm
Lasagne
Bereiding
- Verwarm de heteluchtoven op 200°C.
- Verhit een grote pan met boter, stoof het witloof lichtjes aan en kruid met peper en zout. Voeg een bodempje bouillon toe, met een klontje boter en tijmtakje en stoof het witloof met het deksel gedurende 15 minuten. Haal uit de pan en houd het kookvocht opzij.
- Smelt in dezelfde pan de boter en roer er de bloem door tot een droge roux. Voeg de melk toe, en breng - al roerend met een klopper - de saus aan de kook. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een beetje kookvocht van het witloof toe samen met de helft van de Gruyère kaas.
- Rol de beenham rond elk van de witloofstronkjes.
- Schep in een ovenschaal een laagje bechamelsaus, leg hierop de helft van de lasagnevellen (ongekookt) en opnieuw een laagje bechamelsaus. Leg hierop de ham-witloofrolletjes. Doe opnieuw een laag bechamelsaus op de rolletjes en leg er nog een laagje lasagnevellen op. Werk af met de resterende bechamelsaus en Gruyère kaas.
- Besprenkel de fijngehakte peterselie op de kaas.
- Plaats in de oven en grill gedurende 25-30 minuten tot de Gruyère kaas krokant is.