Pompoenbrood
- 25 minuten
-
35 minuten
- 1 uur 30 minuten
![Pompoenbrood](https://www.soubry.be/storage/files/7f8ae8b9-da22-48d0-9478-3e37eae3ff93/inline_large__pompoenbrood.webp)
Ingrediënten
Voor 1 brood(jes)
-
400 g
-
250 g
pompoen (in blokjes)
-
150 ml
warm water
-
20 g
verse gist
-
120 g
rijstgriesmeel
-
4 e.l.
pompoenpitten
-
100 ml
volle melk
-
3 e.l.
zonnebloemolie
-
8 g
zout
-
1 snuifje
nootmuskaat
![Wit brood 2kg NL](https://www.soubry.be/storage/files/a726f0b7-bdda-440a-8a50-aa13a64f0192/product_card_wit-brood-2kg-nl.webp)
Bloem voor Wit brood
Bereiding
- Doe de zonnebloemolie in een kookpot en stoof de pompoenblokjes 3 min. Voeg het water toe en kook de blokjes 10-15 min tot deze gaar zijn.
- Giet de pompoenblokjes af, pureer alles, meng er de nootmuskaat onder en laat afkoelen
- Doe de bloem, verse gist, rijstgriesmeel, zout, pompoenpitten en melk in de kom van een keukenrobot en kneed gedurende 5 min op lage snelheid.
- Voeg de puree van pompoen toe aan het deeg en kneed verder op iets hogere snelheid gedurende 5 min tot je een mooi elastisch deeg krijgt. Voeg extra bloem toe indien je deeg te plakkerig is.
- Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 60 min rijzen.
- Duw het deeg plat zodat alle lucht er uit is, geef het deeg de gewenste vorm en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Dek af met plastiekfolie of een keukenhanddoek en laat 45 min rijzen tot het verdubbeld is in volume.
- Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood gedurende 35-40 min tot het goudbruin is.
- Haal uit de oven en laat onmiddellijk afkoelen op een rooster.