Pompoenbrood

  • 25 minuten
  • cooking icon 35 minuten
  • 1 uur 30 minuten
Pompoenbrood

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

  • 400 g

  • 250 g

    pompoen (in blokjes)

  • 150 ml

    warm water

  • 20 g

    verse gist

  • 120 g

    rijstgriesmeel

  • 4 e.l.

    pompoenpitten

  • 100 ml

    volle melk

  • 3 e.l.

    zonnebloemolie

  • 8 g

    zout

  • 1 snuifje

    nootmuskaat

Wit brood 2kg NL

Bloem voor Wit brood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is een zorgvuldige mengeling van fijne tarwe voor een zachte, mooie en witte kruimstructuur. Lekker licht en smaakvol.

Bereiding

  1. Doe de zonnebloemolie in een kookpot en stoof de pompoenblokjes 3 min. Voeg het water toe en kook de blokjes 10-15 min tot deze gaar zijn.
  2. Giet de pompoenblokjes af, pureer alles, meng er de nootmuskaat onder en laat afkoelen
  3. Doe de bloem, verse gist, rijstgriesmeel, zout, pompoenpitten en melk in de kom van een keukenrobot en kneed gedurende 5 min op lage snelheid.
  4. Voeg de puree van pompoen toe aan het deeg en kneed verder op iets hogere snelheid gedurende 5 min tot je een mooi elastisch deeg krijgt. Voeg extra bloem toe indien je deeg te plakkerig is.
  5. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 60 min rijzen.
  6. Duw het deeg plat zodat alle lucht er uit is, geef het deeg de gewenste vorm en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Dek af met plastiekfolie of een keukenhanddoek en laat 45 min rijzen tot het verdubbeld is in volume.
  8. Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood gedurende 35-40 min tot het goudbruin is.
  9. Haal uit de oven en laat onmiddellijk afkoelen op een rooster.

Ontdek al onze tips voor het bakken van brood

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie