Pompoenbrood
- 25 minuten
- 35 minuten
- 1 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor 1 brood(jes)
-
400 g
-
250 g
pompoen (in blokjes)
-
150 ml
warm water
-
20 g
verse gist
-
120 g
rijstgriesmeel
-
4 e.l.
pompoenpitten
-
100 ml
volle melk
-
3 e.l.
zonnebloemolie
-
8 g
zout
-
1 snuifje
nootmuskaat
Bloem voor Wit brood
Bereiding
- Doe de zonnebloemolie in een kookpot en stoof de pompoenblokjes 3 min. Voeg het water toe en kook de blokjes 10-15 min tot deze gaar zijn.
- Giet de pompoenblokjes af, pureer alles, meng er de nootmuskaat onder en laat afkoelen
- Doe de bloem, verse gist, rijstgriesmeel, zout, pompoenpitten en melk in de kom van een keukenrobot en kneed gedurende 5 min op lage snelheid.
- Voeg de puree van pompoen toe aan het deeg en kneed verder op iets hogere snelheid gedurende 5 min tot je een mooi elastisch deeg krijgt. Voeg extra bloem toe indien je deeg te plakkerig is.
- Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 60 min rijzen.
- Duw het deeg plat zodat alle lucht er uit is, geef het deeg de gewenste vorm en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Dek af met plastiekfolie of een keukenhanddoek en laat 45 min rijzen tot het verdubbeld is in volume.
- Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood gedurende 35-40 min tot het goudbruin is.
- Haal uit de oven en laat onmiddellijk afkoelen op een rooster.