Spirelli met courgette en Chorizo

  • cooking icon 20 minuten

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 500 g

  • 6 dl

    warm water

  • 2 e.l.

    olijfolie

  • 120 g

    Chorizo

  • 1

    courgette

  • 1

    tomaat

  • 1

    bol mozzarella

  • 50 g

    groene olijven

  • 2

    takjes tijm

  • versgemalen zwarte peper

ANCO-KOOKBESTENDIG-folie-780x460-TRIVELLI-TRICOLORE-render03

Anco Professional Kookbestendig Trivelli tricolore

Deze pasta variant heeft dezelfde vorm als trivelli, maar heeft 3 verschillende kleuren. Gaande van traditioneel ambergeel over rood (tomaten) tot groen (spinazie). Heeft een leuke en speelse vorm, voelt verrassend in de mond en houdt goed sauzen vast. Kan zowel warm als koud worden gegeten, en is heel populair bij koude pasta salades en kip. Kookbestendige pasta is versterkt met kippenei eiwit waardoor ze extra kookbestendig zijn en een hoog rendement halen met behoud van beet. Dit geldt wanneer de kookpot wat te lang op het vuur blijft staan, of wanneer je de pasta opnieuw opwarmt (ontkoppeld koken), of wanneer je de pasta met saus mengt en in het buffet plaatst. Anco Professional kookbestendige pasta kleeft niet.

Bereiding

  1. Snij de Chorizo in halve maantjes, de courgette en de mozzarella in blokjes en de olijven in schijfjes.
  2. Verdeel de tomaat in vier, verwijder het vruchtvlees en snij in blokjes.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de Chorizo aan.
  4. Rits de blaadjes van de tijm en meng onder de Chorizo.
  5. Voeg de courgette toe en bak kort mee met de Chorizo. Kruid met peper.
  6. Verminder het vuur en voeg de spirelli samen met het water toe. Roer constant tot al het water is opgenomen.
  7. Voeg de tomaat en de olijven toe en roer gedurende twee minuten door de andere ingrediënten.
  8. Verdeel de spirelli-Chorizo mengeling over vier borden en voeg onmiddellijk de mozzarellablokjes toe.
  9. Kruid met zwarte peper en werk af met een takje tijm.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie