Krokante ster

  • 25 minuten
  • cooking icon 20 minuten
  • 1 uur 45 minuten

Ingrediënten

Voor 2 brood(jes)

Speltbrood 2kg

Bloem voor Speltbrood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen.

Soubry Bloem voor wit Speltbrood is gemaakt van 100% speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in een licht en heerlijk brood!

Bereiding

  1. Kneed de bloem, gist, water en zout samen tot een soepel deeg. Laat de kneder 5 minuten kneden op stand 1 en daarna nog 5 minuten op stand 2. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.
  2. Verdeel het deeg in twee. Bol ieder stuk stevig op en dek af met een keukenhanddoek. Laat 15 minuten rusten.
  3. Strooi wat bloem op het werkblad. Duw de bollen uit tot een cirkel van ongeveer 2 cm dik. Geef iedere cirkel drie insnijdingen in de vorm van een ster. Zorg ervoor dat het deeg tot helemaal onderaan doorgesneden is, maar blijf 3 cm van de rand zodat de buitenrand één geheel blijft.
  4. Hef de cirkel op, duw de puntjes in het midden van het deeg naar boven en draai verder door naar buiten.
  5. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt met een keukenhanddoek nog 60 minuten rijzen.
  6. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C. Bak gedurende 15 tot 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Tip!

Zeef wat witte bloem op de sterren voor je ze in de oven schuift. Dit geeft na het bakken een heel rustieke uitstraling.

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie