Krokante ster
- 25 minuten
- 20 minuten
- 1 uur 45 minuten
Ingrediënten
Voor 2 brood(jes)
-
500 g
-
300 g
water
-
9 g
zout
-
12 g
verse gist
Bloem voor Speltbrood
Soubry Bloem voor wit Speltbrood is gemaakt van 100% speltgraan. Door de selectie van hoogkwalitatieve grondstoffen biedt Soubry jou al het goede van spelt in een licht en heerlijk brood!
Bereiding
- Kneed de bloem, gist, water en zout samen tot een soepel deeg. Laat de kneder 5 minuten kneden op stand 1 en daarna nog 5 minuten op stand 2. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in twee. Bol ieder stuk stevig op en dek af met een keukenhanddoek. Laat 15 minuten rusten.
- Strooi wat bloem op het werkblad. Duw de bollen uit tot een cirkel van ongeveer 2 cm dik. Geef iedere cirkel drie insnijdingen in de vorm van een ster. Zorg ervoor dat het deeg tot helemaal onderaan doorgesneden is, maar blijf 3 cm van de rand zodat de buitenrand één geheel blijft.
- Hef de cirkel op, duw de puntjes in het midden van het deeg naar boven en draai verder door naar buiten.
- Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt met een keukenhanddoek nog 60 minuten rijzen.
- Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C. Bak gedurende 15 tot 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
Tip!
Zeef wat witte bloem op de sterren voor je ze in de oven schuift. Dit geeft na het bakken een heel rustieke uitstraling.