Suikerbrood

  • 25 minuten
  • cooking icon 40 minuten
  • 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

Voor 1 brood(jes)

  • 325 g

  • 6 g

    zout

  • 140 g

    volle melk

  • 30 g

    fijne kristalsuiker

  • 50 g

    ongezouten boter op kamertemperatuur

  • 25 g

    verse gist

  • 125 g

    parelsuiker

  • 10 g

    gesmolten boter

  • 1

    ei losgeklopt met een e.l. water (eistrijksel) en wat parelsuiker voor de afwerking.

Koekebrood 2kg NL

Mix voor Koekebrood

De variëteiten bloem voor brood van Soubry zijn speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst. Deze bloemsoorten vormen de basis waar je zelf nog water, gist, zout en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze mix vormt een speciale mengeling met suiker, melk- en eigeelpoeder in de perfecte verhoudingen. Ideaal voor koekenbrood, zoete sandwiches, klaaskoeken … of als basis voor suiker- of rozijnenbrood.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een mengkom, verkruimel de gist en voeg toe. Giet de melk er bij en meng goed. Voeg het zout en de suiker toe. Begin te kneden. Doe de boter er pas bij als het deeg gevormd is. Kneed het verder tot een soepel deeg. Hou 100g van het deeg apart en bol op. Roer de parelsuiker door de 10g gesmolten boter.
  2. Breek nu de rest van het deeg in stukjes en strooi er het suiker-boter mengsel op. Duw samen tot een bol en kneed nog even door. Bol het deeg op. Laat beide deegbollen 30 minuten afgedekt rijzen.
  3. Duw nu beide degen plat met de vlakke hand, zo worden de gasbellen gelijkmatigerverdeeld. Rol het kleinste deegbolletje met een deegrol uit tot een lap.Bol het deeg met de parelsuiker goed op en verpak het dan in de lap en vouw toe.
  4. Leg je deeg nu met de naad naar onder op een bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat 60 minuten rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Strijk de bovenkant van het deeg dunnetjes in met het eistrijksel. Maak nu voorzichtig een insnede bovenaan het deeg. Strooi nog een weinig parelsuiker in de insnede. Zet de bakplaat in de oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C. Bak af gedurende 35 tot 40 minuten.Haal de bakplaat uit de oven. Laat het suikerbroodje afkoelen op een rooster.

Ontdek al onze tips voor het bakken van brood

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer bak-inspiratie